Розробка системи автоматизації процесу сульфатування органічної сировини - Тошинський, Володимир Ілліч; Петров, Віктор Миколайович; Подустов, Михайло Олексійович (НТУ "ХПІ", 2008)
Показано, що світовою тенденцією в технології сульфатування є використання плівкових апаратів. Приведений перелік основних контурів контролю і регулювання при сульфатуванні органічної сировини в плівковому апараті. Дано опис функціональної схеми автоматизації.

It is rotined that a world tendency in technology of sulphation is the use of pellicle vehicles. The list of basic contours of control and adjusting is resulted at sulfating of organic raw material in a pellicle vehicle. Description of functional diagram of automation is given.
Keywords: речовини поверхнево-активні; моделювання комп'ютерне; температура