Нейросітьова модель прогнозування фінансової кризи підприємства - Степуріна, Світлана Олександрівна (Харківський навчально-науковий інститут "Університет банківської справи", 2016)
Діяльність будь-якого підприємства характеризується високим рівнем динамічності, наявністю великого та безперервного інформаційного потоку, піддається різноманітним зовнішнім слабко прогнозованим впливам та різноспрямованій взаємодії із контактними аудиторіями. Неадекватне прогнозування цих та інших аспектів діяльності підприємства є однією з причин вагомих фінансових втрат та, як наслідок, фінансової кризи підприємства. У зв'язку з цим найважливішим завданням є синтез різних видів аналізу фінансового стану підприємства та використання систем підтримки прийняття рішень.

Activity of any enterprise characterized by high dynamism, the presence of a large and continuous flow of information, subject to various external influences weakly predictable and multidirectional interaction with contact audiences. Inadequate dosage of the forecast, these and other aspects of the company is one cause significant financial losses and, as a result of the financial crisis the company. In this regard, the most important task is the synthesis of different types of financial analysis of the enterprise and use of decision support systems.
Neural network prediction model company financial crisis
Keywords: кризовий стан; нейронна мережа; багатошаровий перцептрон; розпізнавання; прогнозування; байєсовский алгоритм; бінарний відгук; crisis state; neural network; multilayer perceptron; detection; prediction; Bayesian algorithm; binary review