Роль Карпатського Єврорегіону в реалізації сталого розвитку Європи - Химинець, В. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі показано, що Карпатський Єврорегіон відіграє значну роль в соціально-економічному розвитку та особливо в екологічному становищі на території всієї центрально-східної Європи. В умовах сталого розвитку Карпатського Єврорегіону, продуктивні сили і структура економіки повинні якнайтісніше узгоджуватися з наявними ресурсами, відтворювальним і асиміляційним потенціалом навколишнього природного середовища всіх територій, які входять до його складу.

There has been shown in the work that the Carpathian Euroregion plays an important role in the socio-economic development and especially in the environmental situation in the whole Central and Eastern Europe. In the sustainable development of the Carpathian Euroregion, the productive forces and the structure of the economy should closely coordinated with the available resources, reproductive and assimilative capacity of the environment to all the territories of its member.
Keywords: співробітництво транскордонне; економіка природокористування; ресурси; асиміляція; sustainable development; Carpathian Euroregion; transboundary cooperation; environmental economics