Система підготовки кадрів дистанційного навчання - Кухаренко, Володимир Миколайович (My University, 2018)
Система підготовки кадрів дистанційного навчання повинна включати курси, які готують викладача до дистанційного навчання, формують компетентності розробника дистанційного курсу, навички тьютора. Успішне впровадження дистанційного навчання вимагає наявність експертів, які забезпечують виконання стандартів та пошук нових ефективних методів навчання. Проблемна лабораторія дистанційного навчання НТУ "ХПІ" створила такі дистанційні курси та протягом багатьох років проводить відкрите навчання, в якому беруть участь вчителі та викладачі України. Аналіз навчального процесу дозволяє постійно розвивати ці курси. Підготовлені кадри дистанційного навчання успішно впроваджують нові форми навчання у своїх організаціях.

The system of training of distance learning staff should include courses that train the teacher to distance learning, form the competence of the developer of distance learning, the skills of a tutor. Successful implementation of distance learning requires the presence of experts that ensure the implementation of standards and the search for new effective teaching methods. The Research Laboratory of Distance Learning NTU "KhPI" has created such distance courses and has for many years conducted an open education in which teachers and teachers of Ukraine take part. Analysis of the educational process allows you to continuously develop these courses. Trained distance learning specialists successfully implement new forms of training in their organizations.
Keywords: навчальний процес; онлайн курси; інформаційні технології; відкриті освітні ресурси