Бухкало, Світлана Іванівна2024-07-252024-07-252024Бухкало С. І. Загальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (готельно-ресторанна справа) : підручник : [Ч. 4] / С. І. Бухкало. – 2-ге вид., доп. – Київ : Центр навчальної літератури, 2024. – 33 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/79661Викладено основи комплексних інноваційних заходів підвіщення якості продукції готельно-ресторанного господарства за основними положеннями болонської системи навчання з урахуванням теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних та технологічних закономірностей на прикладі інтеграції вивчення дисциплін "Харчова хімія", "Сучасні технології харчування", "Товарознавство та управління закупівлями" "Інноваційні ресторанні технології" студентами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" всіх форм навчання. Подані характеристики надають розширену можливість ознайомлення зі складовими курсового та дипломного проектування. Приведені основні розрахункові формули для інноваційних ресторанних заходів, основні характеристики сировини і допоміжних матеріалів, можливі зниження витрат і відходів при виробництві, а також формули, що необхідні для розв'язання прикладів, тестів і контрольних задач. Розглянуті питання особливостей сучасного виробництва мяса, ковбас, різновидів мясних виробів; яєць та кондитерських борошняних виробів за різновидами асортименту у якості сировини, напівфабрикатів або допоміжних матеріалів для отримання заданого цільового продукту. Невід'ємною складовою підручника є науково-обґрунтоване визначення ієрархії процесів представлених систем технологій, визначення інновацій через системний підхід до теоретичних основ методів та операцій виробництва, наведені приклади, задачі й тестові завдання з курсу з метою розвитку практичних навичок самостійного розв'язку різноманітних науково-виробничих завдань. Іл. 40. Табл. 56. Бібліогр. 162.ukпідручникхарчова промисловістьготельно-ресторанна справаякість продукціїцільовий продуктресторанне господарством'ясотехнології переробки яєцьхарчові жириЗагальна технологія харчової промисловості у прикладах і задачах (готельно-ресторанна справа)Articlehttps://orcid.org/0000-0002-1389-6921