Кінетичні особливості екологічно безпечної технології утилізації токсичних компонентів окисників ракетного палива - Мальований, М. С.; Аблєєв, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2014)
Предметом дослідження є процес утилізації токсичних газів, що містяться в окиснювачі ракетного палива, в азотну кислоту Досліджено процес взаємодії розчину карбаміду з розчином тетроксиду диазоту (N2O4) в азотній кислоті. У статті розглядаються експериментально отримані залежності та кінетичні характеристики, а саме порядок реакції та енергія активації, які необхідні для визначення механізму процесу, та встановлення оптимальних умов проходження реакції з метою збільшення виходу продукту реакції

Studying subject is a utilization process of toxic gases contained in the liquid rocket propellant oxidizers, into nitric acid. Interaction process between urea solution and nitrogen tetroxide (N2O4) investigated. Chemical kinetic characteristic, reaction order and activation energy, needed to set optimal parameters of the reaction, in a purpose of getting maximum reaction yield, are obtained and shown in this article
Keywords: окиснювачі ракетного палива; тетроксид диазоту; порядок реакції; енергія активації; азотна кислота; мінеральне добриво; rocket propellant oxidizers; nitrogen tetroxide; reaction order; activation energy