Механизм катодного восстановления ионов лития в апротонных растворителях - Штефан, Виктория Владимировна; Миргородская, Ю. В.; Волобуев, Максим Николаевич; Ведь, Марина Витальевна; Сахненко, Николай Дмитриевич; Мироненко, В. Д. (НТУ "ХПИ", 2007)
Методом лінійної вольтамперометрії досліджено катодні процеси відновлення іонів літію в диметилформаміді на нікелевому електроді. На підставі електрохімічних параметрів електродних реакцій за участю іону літію запропоновано загальну схему механізму та кінетичні рівняння реакції відновлення. Гальваностатичним електролізом одержано кристалічні сріблясті осади літію.

Cathodic process of lithium ion reduction in aprotic solvent on nickel electrode were investigated by linear scan voltammetry. Based on the analysis of electrode reactions parameters with lithium participation it has been proposed the general scheme of mechanism and kinetic solution for reduction reaction. Crystallic lithium deposit was obtained under galvanostatic electrolysis.
Keywords: диметилформамид; ДМФ; линейная вольтамперометрия; ЛВА; адсорбция; кристаллический осадок; ионы лития; литий; электроосаждение лития