Використання методу хроматографії в тонких шарах сорбенту для аналізу нітрогенвмісних сполук - Чубенко, Олександр Владкорович; Гузенко, Наталя Валеріївна; Чорна, Ольга Володимирівна (Харківський національний медичний університет, 2024)
Наукове видання містить теоретичні та практичні матеріали з використання методу хроматографії в тонкому шарі сорбенту в токсикологічному аналізі нітрогенвмісних сполук. Ця група речовин включає в себе деякі наркотичні, психотропні та лікарські засоби, які є об’єктами аналізу. Наведені доробки можуть бути використані як фрагменти скрінінгу, який здійснюють методом хроматографії в тонких шарах сорбенту, проведенню групового, внутрішньогрупового виявлення означених речовин. Призначене для фахівців з аналітичної токсикології: лікарів судово-медичних експертів токсикологів, експертів токсикологів судових, лікарів – лаборантів клініко-діагностичних лабораторій, які здійснюють токсикологічні дослідження в спеціалізованих закладах охорони здоров’я.
Keywords: монографія; метод хроматографії; сорбенти; нітрати; нітратовмісні сполуки; токсикологія