Структура і енергетична цінність відходів в Україні - Фролова, А. А.; Вамболь, В. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Досліджено потенціал використання відходів як джерела енергії в Україні. У сучасному світі, де зростає обсяг відходів і зменшуються запаси традиційних енергоресурсів, важливо знаходити нові способи утилізації сміття та перетворення його на корисну енергію.

The potential of using waste as a source of energy in Ukraine was investigated. In today's world, where the amount of waste is increasing and the reserves of traditional energy resources are decreasing, it is important to find new ways to dispose of waste and transform it into useful energy.
Structure and energy value of waste in Ukraine
Keywords: енергетична цінність відходів; морфологія відходів; циркулярна економіка; energy value of waste; morphology of waste; circular economy