Методичні вказівки про порядок розробки і оформлення дипломної роботи магістрів - Капінос, Маріанна Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Виконання дипломної роботи та захист її перед Державною екзаменаційною комісією (далі - ДЕК) є заключним етапом підготовки спеціалістів і свідчить про їх готовність вирішувати теоретичні й практичні завдання з обраної спеціальності. Під час роботи над дипломною роботою студенти мають змогу закріпити та розширити знання, одержані під час вивчення загальних і спеціальних дисциплін згідно навчального плану з підготовки спеціалістів із специфічних категорій за спеціальністю 7(8).18010011 “Інтелектуальна власність” та придбати навички, необхідні для майбутньої практичної діяльності та наукової праці. Дипломна робота (ДР) являє собою самостійно проведене наукове дослідження студента, в якому розкриваються його знання та вміння використовувати їх для вирішення конкретного практичного завдання в обраній галузі. Вона повинна базуватися на фактичних матеріалах підприємства, організації або на даних дослідження ринку, державних органів статистики, професійних і масових періодичних видань та іншої інформації. У дипломній роботі студент повинен показати своє вміння користуватися законодавчо-правовою базою та літературними джерелами (в тому числі – періодичними виданнями), вільно володіти грамотною літературною мовою, логічно і послідовно викладати матеріал, аналізувати та вирішувати проблемні ситуації, переконливо аргументувати свої думки. Дипломна робота має містити наукове, практичне та економічне обґрунтування досліджуваних проблем. Практичні результати, отримані студентом під час виконання дипломної роботи, повинні мати практичне та/або наукове значення і бути направлені на вдосконалення галузі інтелектуальної власності. Економічні розрахунки мають базуватися на реальному практичному матеріалі та відповідати загальному напрямку проведених у дипломній роботі досліджень.
Keywords: методичні вказівки; дипломна робота; магістратура; підприємництво; торгівля; інтелектуальна власність