Концепції бухгалтерського обліку інвестицій і поточних витрат у людський капітал в Україні, Росії, Білорусі - Замула, І. В.; Давидюк, Тетяна Вікторівна (Львівська комерційна академія, 2011)
У процесі управління людськими ресурсами виникає можливість ухвалювати рішення про необхідність і розмір інвестицій у формування, використання і відтворення людського капіталу, виходячи з економічної доцільності таких інвестицій. Орієнтація в роботі з персоналом на людський капітал визначає передумови для обліку не тільки інвестицій, але і витрат, і прибутку, пов'язаних з людським капіталом, примушує менеджерів орієнтуватися на показники ефективності діяльності підприємства. У статті проведено огляд варіантів відображення в системі бухгалтерського обліку людського капіталу.

In the process of human resources management the possibility of taking decisions concerning the necessity and volume of investments into forming, using and recreating of human resources appears, basing on economic expediency of such investments. Orientation on human capital in working with personnel defines the prerequisites for accounting not only for investments, but also revenues and expenses, connected with human capital, which forces managers to strive for orienting on effectiveness indicators of enterprise’s performance. The review of ways of human resources reflection in accounting system has been carried out in the article.
Conceptions of record-keeping of investments and current outlays are in a human capital in Ukraine, Russia, Byelorussia
Keywords: людські ресурси; людський капітал; система бухгалтерського обліку; фінансова звітність; human resources; human capital; accounting system; financial reporting