Етнічна структура населення України наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. - Скляр, Володимир Миколайович (Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова, Українська академія наук, 2011)
На основі аналізу статистичних матеріалів переписів 1989 та 2001 рр. досліджується етнічна структура населення України. Показано динаміку чисельності українців та етнічних меншинних груп наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст. Визначено територіальне розміщення, тип розселення, країни походження та термін перебування в Україні представників окремих етносів.

Based on the analysis of statistics the Census 1989 and 2001 studied the ethnic structure of Ukraine’s population. Shows the dynamics of the Ukrainians and ethnic minority groups at the end of XX – the beginning of the XXI century. Determined by geographical location, type of settlement, the country of origin and length of stay in Ukraine representatives of individual ethnic groups.
Ethnic structure of population of Ukraine at the end of XX – the beginning of the XXI century
Keywords: етнос; національність; українці; меншини етнічні; розміщення територіальне; розселення; походження; Ukraine; ethnic structure; ethnic minorities; geographical location; origin; settlement