Розробка системи експрес-класифікації води на основі бази даних зображень газорозрядного випромінювання - Глухова, Н. В.; Пісоцька, Людмила Анатоліївна; Кучук, Ніна Георгіївна (Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2015)
Виконаний аналіз сучасних методів оцінки якості питної води. Представлено результати експериментальних досліджень властивостей води на основі реєстрації зображень газорозрядного світіння зразків в імпульсному електромагнітному полі. Запропоновано методику приведення зображень до стандартної яскравості фону. Сформовано базу даних зображень газорозрядного випромінювання. Розроблено систему класифікації води на основі обчислення євклідової відстані між медіанами кількості пікселів у піддіапазонах яскравості.

Evaluation modern methods of drinking water quality were analyzed. The results of experimental investigations of water properties, that based on the samples of gas-discharge emission images in a pulse electromagnetic field were submitted. The methods of bringing the image to the standard background brightness had been proposed. The database of database of gasdischarge emission images was formed. . The water classification system, that based on calculation of the Euclidean distance between the medians of the pixels number in the brightness sub-bands was developed.
The development of water express classification system, that based on a database of gas-discharge emission images
Keywords: цифрова обробка зображень; електромагнітне поле; біологічні властивості; токсичність; хімічні реакції; індекс якості води; gas-discharge radiation; digital image processing; electromagnetic field