Управління фінансовими ресурсами підприємств роздрібної торгівлі на основі системного та процесного підходів - Горпинченко, А. П. (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджено організацію сучасної системи та дію механізму управління фінансовими ресурсами підприємств роздрібної торгівлі. Виявлено необхідність їх вдосконалення на основі використання системного та процесного підходів до управління. Визначено головні принципи, складові елементи, операції та функції системи та процесу управління фінансовими ресурсами торговельних підприємств з метою підвищення ефективності їх формування, розподілу та використання.

The organisation of modern system and action of the mechanism of management by financial resources of the enterprises of retail trade is investigated. Necessity of their improvement on the basis of use of system and process approaches to management is revealed. Major principles, components, operations and functions of system and managerial process by financial resources of trade enterprises for the purpose of increase of efficiency of their formation, distribution and use are defined.
Keywords: економіка; забезпечення фінансове; ефективність; control system; financial resources; enterprise; retail trade; system approach; process approach