Реагент для розчинення асфальто-смолистих і парафінових відкладень з свердловинного обладнання газонафтових промислів - Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Крамарев, Сергій Олегович; Малік, Сергій Григорович (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі наведено результати пошуку нового реагенту для розчинення асфальто-смолистих і парафінових відкладень (АСПВ) з свердловинного обладнання газонафтових промислів. Знайдено співвідношення компонентів, які входять до складу цього реагенту, і проявляють синергетичний ефект розчинності АСПВ.

The report contains results about searching new reagent for dissolving asphalt-resin and paraffin depositions (ARPD) from well equipment of oil-gas fields. The correlation of components this reagent contains and manifest synergistically effect of ARPD solubility has been found.
Keywords: видобуток нафти; видобуток газу; парафінові відкладення; асфальто-смолисті відкладення; нафтопереробне обладнання; свердловини; розчинення АСПВ