Параметричні коливання пластин складної форми плану - Курпа, Лідія Василівна; Мазур, Ольга Сергіївна (My University, 2008)
У статті запропоновано метод дослідження коливань пластин складної форми, що знаходяться під впливом періодичних зусиль у серединній площині. Особливістю розглянутих коливань є те, що при певних співвідношеннях між частотою навантаження та власною частотою коливань у системі може виникати резонанс.

The method of parametric vibration research of plates with complex form. The proposed approach is based on application Rfunction method and variational one. The domain of dynamic instability, amplitude- frequency characteristics for plates with complex form and different boundary conditions are obtained.
Parametric vibrations of plates with complex form
Keywords: метод R-функцій; метод тригонометричних рядів; метод малого параметра; метод Крилова-Боголюбова; нестійкість динамічна