Методичні вказівки для самостійної роботи студентів та практичних занять з курсу "Економіка та організація виробництва програмних продуктів" - Романчик, Тетяна Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Дисципліна "Економіка та організація виробництва програмних продуктів" входить до переліку дисциплін, обов'язкових для вивчення студентами 4-го курсу спеціальностей "Прикладна математика" та "Комп'ютерні науки". Предметом навчальної дисципліни "Економіка та організація виробництва програмних продуктів" є основні принципи та підходи до формування цінових характеристик програмних продуктів, чинники, що на них впливають, а також теоретичні підходи до раціональної організації виробництва програмних продуктів. Дисципліна спрямована на отримання теоретичних знань та практичних навичок з питань економічної оцінки вартості розробки програмних продуктів та основних принципів організації їх виробництва. В ході вивчення дисципліни розкриваються питання планування діяльності, ціноутворення, визначення трудомісткості процесів, оцінки економічної ефективності виконуваних робіт. Зміст дисципліни охоплює коло питань, пов'язаних з організацією та управління процесом розробки програмного продукту, орієнтуючи його на вимоги ринку та ефективне використання виробничих ресурсів. Самостійна робота покликана поглибити і закріпити знання та навички, отримані студентами у ході аудиторних занять, виробити вміння вести активний пошук нових знань, працювати з навчальною та методичною літературою. Самостійна робота сприяє виробленню у студентів таких якостей як організованість, винахідливість, оптимальне планування та використання свого робочого часу. Практичні заняття покликані показати та довести до свідомості студента зв’язок теорії з практикою, навчити студентів застосовувати теоретичні знання на практиці, використовувати технічні прийоми у вирішенні практичних питань. Методичні вказівки містять: перелік тем, що вивчаються у межах дисципліни, перелік питань для контролю знань студентів за кожною темою, а також практичні завдання для закріплення отриманих знань.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; економіка; програмні продукти; економічна оцінка