Автоматизоване управління раціональним використанням енергетичних ресурсів на машинобудівному підприємстві - Ястремська, О. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто підхід до управління енергозбереженням, який забезпечує розробку плану енергозбереження з інформаційною підтримкою впровадження заходів енергозбереження. Використання при цьому адаптивного підходу дозволить забезпечити належний рівень енергозбереження. Цей підхід є основою для автоматизованої системи планування енергозбереження, яка дає можливість складання індивідуальних планів для кожного об’єкту енергозбереження і автоматизації процесу контролю за ходом цих заходів.

An approach to the management of energy-saving, which provides a plan of energy saving information support implementation of energy conservation measures. Use at this adaptive approach will provide an appropriate level of energy efficiency. This approach is the basis for automated planning of energy saving, which allows you to create individual plans for each facility energy efficiency and automate the process of monitoring the progress of these activities.
Automatic control of the rational use of energy in the manufacture of machinery
Keywords: дефіцит паливно- енергетичних ресурсів; управління енергозбереженням; адаптивне планування; заходи з енергозбереження; автоматизація процесів енергозбереження; power management; energy conservation; adaptive planning; energy conservation measures; automated control system