Моделирование эффектов освещенности при визуализации объемных изображений - Безменов, Николай Иванович; Богарсуков, А. С. (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті розглянуто питання формування реалістичного зображення тривимірних сцен. Аналізується метод трасування променів з погляду можливості застосування його при описі тривимірних сцен. Наведено результати моделюванні тривимірних сцен і зроблені висновки про якість розглянутого методу й напрямках його удосконалювання.
Keywords: компьютерная графика; метод трассировки лучей; алгоритм визуализации; бинарное дерево; эффект теней; эффект преломления