Анодное и коррозионное поведение алюминия в растворах гидроксида натрия, содержащих полиэтиленгликоли - Лукащук, Т. С.; Ларин, В. И. (НТУ "ХПИ", 2007)
Досліджено корозійну й електрохімічну поведінку алюмінію в розчинах NaOH, що містять поліетиленгліколі. Показано, що при визначеному складі водно-спиртового розчинника саморозчинення алюмінію припиняється. Для даних складів електролітів визначені щільності анодного струму, при яких можливе застосування алюмінію, як анодного матеріалу хімічних джерел струму.

The corrosion and electrochemical behavior of aluminium was investigated in water-ethylene glycol and water-glycerin NaOH solutions, containing polyethyleneglycols. It was shown that aluminium dissolution ends up at the definite composition of the water-alcohol solvent. For these compositions of solutions the values of density of the anodic current have been determinated where the use of aluminium as an anode of the power source opportune.
Keywords: ионизация; ПЭГ; водно-органические растворы; закон Фарадея; щелочные электролиты