Оподаткування підакцизних товарів - Лінькова, Олена Юріївна (Міжнародний гуманітарний університет, 2016)
У статті проаналізовано особливості оподаткування підакцизних товарів. Визначено функції акцизного податку та можливості їх практичної реалізації в податковій системі країни. Запропоновано механізм спеціального фонду. Зазначено напрями вдосконалення системи адміністрування акцизного податку.

The article analyzes the features of taxation of excisable goods. It identifies functions of the excise tax and the possibility of their implementation in the country's tax system. It is offered the mechanism of the special fund. Directions of improvement of the administration system of excise tax are shown.
Taxation of excisable goods
Keywords: податок акцизний; бюджет державний; адміністрування податків; excise tax; state budget; tax administration