Релейний захист. Комплексні контрольні тести - Баженов, Володимир Миколайович; Одєгов, М. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Комплексні контрольні тести для самостійної роботи і діагностики знань студентів з дисципліни "Релейний захист" містять 30 варіантів завдань з 10 питаннями в кожному. У першій частині тестових завдань розглядаються питання вибору розрахункового місця короткого замикання і зон дії захистів, помилок в схемах з'єднання вимірювальних органів та при виборі характеристик захистів, вибору умов розрахунку уставок, впливу каскадного дії захистів на ліквідацію пошкодження ін. Друга частина тестових завдань – це питання вибору видів і уставок захистів основних елементів електроенергетичної системи, функціонування принципових електричних схем захистів та ін. Самостійна робота студента полягає в тому, що виконуючи контрольні тести, він може перевіряти власні знання за таблицями правильних відповідей. Призначено для використання студентами електротехнічних, електроенергетичних і електромеханічних спеціальностей при самостійній підготовці до комп'ютерного тестування по курсу "Релейний захист".
Keywords: навчально-методичний посібник; електрична енергія; сучасні технології; трансформатори; струм