Модульний комбінований інструмент для багатоцільових верстатів - Левченко, М. О.; Кравченко, Л. С.; Іщенко, М. Г. (НТУ "ХПІ", 2015)
Представлена збірна головка, що обертається при різанні, сконструйована за модульним принципом. Інструмент дозволяє одночасно обробляти три внутрішніх і три зовнішніх поверхні. При необхідності комбінований інструмент допускає регулювання зовнішніх поверхонь за допомогою компенсаторів. Наведено розмірний аналіз точності розмірів базових поверхонь інструменту.

Assembled tool head, rotating when cutting, constructed according to the modular approach, is shown. The tool makes it possible to machine three inner and three external surfaces simultaneously. If necessary, the external surfaces of multifunction tool can be adjusted using compensators. Dimensional analysis of dimensional accuracy of base surfaces of the tool is given.
Keywords: металорізальне обладнання; концентрація технологічних переходів; заготовка; конструкція інструментальної головки; регулювання зовнішніх поверхонь; компенсатори