Роль держави у розвитку соціальної інфраструктури для покращення якості життя сільського населення - Статівка, Наталія Валеріївна; Бойко, Жанна Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У статті досліджено роль держави у розвитку сільської соціальної інфраструктури для покращення якості життя населення. Визначено засоби впливу держави на розвиток сільської соціальної інфраструктури в Україні: фінансова підтримка; створення програм і стратегій; забезпечення доступу до якісної освіти; забезпечення фінансової підтримки для лікарень та медичних закладів; розвиток та удосконалення транспортної і комунікаційної інфраструктури; встановлення стандартів якості для сільської соціальної інфраструктури.

The article examines the role of the state in the development of rural social infrastructure to improve the quality of life of the population. The means of state influence on the development of rural social infrastructure in Ukraine are determined: financial support; creation of programs and strategies; ensuring access to quality education; providing financial support for hospitals and medical institutions; development and improvement of transport and communication infrastructure; setting quality standards for rural social infrastructure.
The role of the state in the development of social infrastructure to improve the quality of life of the rural population
Keywords: державне регулювання; інфраструктура; сільська соціальна інфраструктура; якість життя населення; сільське населення; управління соціальною інфраструктурою; state regulation; infrastructure; rural social infrastructure; quality of life of the population; rural population; social infrastructure management