Аналіз чисельності та структури кадрів на підприємстві - Богомазова, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто картину стану й тенденції розвитку трудових ресурсів підприємства, яку дає аналіз зміни середньооблікової чисельності працівників проведений по категоріях персоналу, що дозволяє оцінити також склад і структуру трудових ресурсів. Досліджено дінамику чисельності персоналу, розраховані основні показники руху кадрів. Розкрита повнота використання трудових ресурсів, яку можна оцінити по кількості відпрацьованих днів і годин одним працівником за аналізований період часу, а також по ступені використання фонду робочого часу. Такий аналіз проводиться по кожній категорії працівників, по кожному виробничому підрозділі й у цілому по підприємству.

In the article the picture of the status and trends of the labour resources of the enterprise, which provides analysis of changes in sredneučetnoj number of employees by staff category, allowing you to evaluate the composition and structure of the labour force. The dìnamiku staff are key indicators of movement of personnel. Disclosed to the fullness of human resources, which can be estimated by the number of days worked and the hours one worker for the analyzed period as well as on the extent of the use of the Fund. Such an analysis is carried out for each category of workers, for each production unit and the whole company.
Analysis of quantity and structure of shots on an enterprise
Keywords: чисельність персоналу; трудові ресурси; фонд робочого часу; human resources; fund of working time