Конспект лекцій з навчальної дісципліни "Управлінський консалтинг (тренінг)" - Лінькова, Олена Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Менеджмент відіграє ключову роль в ефективній діяльності будь-якої організації бізнесу. Зростаюча конкуренція та економічна нестабільність створюють умови, в яких організація повинна постійно аналізувати свій стан і оцінювати перспективи своєї діяльності. У зв’язку з цим важливу роль відіграє підготовка спеціалістів економічного профілю з навичками пошуку партнерів та інформації при виборі напрямків вирішення проблеми бізнесу. Конспект лекцій з навчальної дісципліни «Управлінський консалтинг» (тренінг) для студентів усіх форм навчання розроблено на допомогу у навчанні та організації роботи студента. Викладений матеріал орієнтує студентів на вивчення першоджерел та літератури, яка містить приклади застосування досягнень науки менеджменту в діяльності вітчизняних компаній та компаній, які працюють у державах з ринковою економікою. У роботі наведені теми лекцій, які розкривають основні положення консультаційної діяльності та управління консалтинговою організацією, а також теми практичних занять та завдання для самостійної підготовки до них. Мета викладання дисципліни «Управлінський консалтинг» (тренінг): дати уяву про стан, проблеми та перспективи ефективного використання послуг професійних консультантів із питань менеджменту; сформувати у студентів теоретичні знання та практичні навички з питань організації та здійснення управлінського консультування, які є необхідними для правильної орієнтації в питаннях надання консультаційних послуг, підбору консалтингових організацій, ефективні реалізації консультаційних проектів та укладення консультаційних угод.
Keywords: конспект лекцій; сутність та зміст управлінського консалтингу; бізнес; процес управлінського консалтингу; методи управлінського консалтингу; управління консультаційною організацією; вибір консультаційної організації; структурування проблемного поля організації; український ринок консалтингових послуг