Дослідження процесу знешкодження органічних сполук парогазової суміші в процесі виробництва хлорвінілових шпалер - Боглаєнко, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті наведений аналіз функціонування існуючої установки щодо ефективності знезараження шкідливих органічних сполук, які утворюються у виробництві хлорвінілових шпалер. Розроблені рекомендації для підвищення ступеню знешкодження газових викидів, в основі яких обґрунтована визначальна роль температурного режиму.

In the article the analysis of functioning and efficiency of the existing installation of neutralization of harmful organic compounds which are formed in production of the chlorvinyl wallpapers is given. The recommendations for increasing of a degree of neutralization of the gassings are developed, in which basis the defining role of a temperature conditions is justified.
Keywords: газові викиди; сушильні камери; спінювання пластизолю; фармальдегіди; термічне обеззараження