Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з навчальної дисципліни "Перша невідкладна домедична допомога у надзвичайних ситуаціях" - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (My University, 2023)
У сучасному світі обізнана людина повинна володіти знаннями не тільки своєї професії, особливо коли це стосується життя. Нещасні випадки часто відбуваються в умовах, коли немає можливості швидко викликати станцію швидкої допомоги. Навіть при ідеальній організації служби швидкої допомоги при раптових захворюваннях і нещасних випадках вона може виявитися запізною, якщо громадяни, що знаходяться поблизу, не в змозі надати домедичну допомогу. Тому значення першої невідкладної домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях важко переоцінити. Своєчасне надання та правильне проведення домедичної допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування хвороби або ушкодження, попереджає розвиток тяжких ускладнень, зменшує втрату працездатності.
Keywords: методичні вказівки; контрольна робота; домедична допомога; надзвичайна ситуація; безпека; постраждалий