Підвищення ефективності застосування віброзахисних пристроїв - Малярчук, Б. М.; Огородніков, П. І.; Рибчич, І. Й.; Світлицький, В. М. (НТУ "ХПІ", 2005)
Запропоновано використання віброзахисних пристроїв для регулювання динаміки бурової колони за рахунок застосування принципу зміни передачі коливної енергії між певними її ланками.
Keywords: буріння; бурильна колона; вхідний імпеданс; коливна енергія; долото; вибій; амортизатори