Вплив облікових оцінок основних засобів на відповідність залишкової та справедливої вартості - Ісаєв, Д. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті досліджено і розкрито проблеми взаємоузгодженого визначення: терміну корисного використання основного засобу, його ліквідаційної вартості та методу амортизації. Запропоновано метод окремого обліку складових вартості основного засобу.

In the article studied and solved the problem mutually definition: the useful life of the asset and its residual value, method of depreciation. Separate accounting method parts asset value is proposed for use.
Keywords: термін використання; використання корисне; вартість ліквідаційна; метод амортизації; fixed assets; term of use; useful use; liquidating value; method of depreciation; fair value