Про побудову перегородок для систем опуклих компактів - Клименко, Вісс. Гр. (НТУ "ХПІ", 2007)
При розробці проектів будівництва, із врахуванням можливих ризиків, а також систем автоматичного проектування і нтегральних і печатних плат, де враховуються теплові, електричні і магнітні поля, нерідко постають задачі пов'язані із побудовою рівнянь перегородок, які оптимальним чином розмежовують джерела цих полів, або ризиків. В даній роботі розробляються теоретичні основи побудови рівнянь перегородок для систем опуклих компактів. Проводиться дослідження структурних і топологічних властивостей цих перегородок. Аналізуються деякі можливості по оптимізації рівнянь перегородок. Також наводяться ілюстративні приклади з візуалізації перегородок засобами системи MathCAD.

At development of building projects, with the account of possible risks, and also CAD-systems for integral and circuit boards, where the thermal, electric and magnetic fields are taken into account, quite often tasks appear related to the construction of equations of partitions which differentiate the sources of these fields or risks by optimum method. In this work theoretical bases of construction of equations of partitions are developed for the systems of convex compacts. Research of structural and topologies properties of these partitions is conducted. Some possibilities are analysed for optimizations of equations of partitions. Illustrative examples are also presented on visualization of partitions by facilities of MathCAD system.
Keywords: евклідів простір; максимальні редукції; множини; дистрибутивні групоїди