Удосконалення способів закріплення ріжучих пластин з надтвердих матеріалів - Мельничук, П. П.; Лоєв, В. Ю.; Головатенко, О. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуті існуючі різноманітні конструкції вузлів закріплення багатогранних і круглих пластин з НТМ і твердих сплавів механічним способом і запропонована нова конструкція і технологія забезпечення надійного кріплення, особливо для високообертового інструменту.

The article deals with a variety of existing constructions of mechanical fastening units of the many-sided and round plates made of superhard materials and hard alloys. The new design and technology of provision the reliable fastening are also proposed, which are especially favorable for fast rotating tool.
Keywords: кубічний нітрид бору; пластина ріжуча; термообробка