Спосіб перетворення змінної напруги в змінну напругу підвищеної частоти з ослабленням високочастотних гармонік споживаного струму - Сокол, Євген Іванович; Тимченко, Микола Олександрович; Кривошеєв, Сергій Юрійович; Вержановська, Марія Ростиславівна; Конопльов, Ігор Анатолійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Спосіб перетворення змінної напруги мережі в підвищену частоту з ослабленням високочастотних гармонік споживаного струму, при якому виділяють напівхвилі контрольованих значень вхідного струму і вхідної напруги перетворювача. Як нормуючі значення визначають амплітуди однополярних напівхвиль, визначають інтервал затримки нормованого вхідного струму відносно нормованої вхідної напруги, а коливальна індуктивно-ємнісна ланка, що формує коригуючу напругу, має змінні параметри на час заряду та розряду в інтервалі затримки. З корегуючої напруги формують трансформовані струми в колі з мережею та в колі з навантаженням.
Keywords: патент; корисна модель; силові трансформатори; електроживлення; індукційні термічні установки; високочастотні коливання