Вплив інституцій на забезпечення економічної стійкості підприємств - Глушко, О. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Specificity of institutional influence on the level of economic sustainability of the entity was analyzed. The structure of institutional influences on the economic sustainability of a business entity was proposed. Formal and informal aspects of institutional influence on economic sustainability of enterprises were investigated. Interaction between institutions affecting the economic інституціоналізмуsustainability of the unit was discovered.

Проаналізовано особливості інституційного впливу на рівень економічної стійкості суб’єкта господарювання. Запропонована структура інституційних впливів на економічну стійкість суб’єкта підприємницької діяльності. Досліджено формальні та неформальні аспекти інституційного впливу на забезпечення економічної стійкості підприємств. Розкрито взаємозв’язок інституцій, що впливають на економічну стійкість господарської одиниці.
Keywords: теорія інституціоналізму; інституційні впливи; макроекономічні регулятори; економічні відносини