Стан психічного та фізичного здоров'я людини під час надзвичайної ситуації військового характеру - Сухенко, Ольга Валеріївна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (My University, 2022)
Стреси, особливо якщо вони часті та тривалі, надають негативну дію як на психологічний стан, так і на фізичне здоров'я людини. Причиною багатьох захворювань є реакція на сучасні умови існування під час військового стану. Наскільки серйозно стрес позначається здоров'я людини, залежить від психологічних і генетичних особливостей кожної конкретної особистості.

The consequences of stressful situations for human health during a military emergency are highlighted.
The state of mental and physical health of a person during a military emergency
Keywords: надзвичайна ситуація; стрес; військовий стан; психотерапія; stress; stressful conditions; diseases