Оцінка інноваційного потенціалу методом порівняльного аналізу індикаторів виробництва, праці та персоналу - Райт, Міхаель; Перерва, Петро Григорович; Смоловик, Раїса Федорівна (НТУ "ХПИ", 2006)
Запропоновано оригінальний підхід до оцінки інноваційного потенціалу з використанням індикаторів розвитку. В якості основних індикаторів пропонується використовувати чисельність вчених, зайнятих у сфері досліджені і розробок; національні витрати на науку, кількість зареєстрованих у країні і за кордоном патентів; обсяг торгівлі технологіями; обсяг експорту наукомісткої продукції.

An original approach to the evaluation of innovative potential using the indicators of development. The main indicators proposed to use the number of scientists engaged in research and development; national spending on science, the number of registered in the country and abroad patents; the volume of technology trade; exports of high technology products.
Keywords: інновації; потенціал підприємства; технології; показники ефективності; промислові підприємства