Історична генеза теоретичного дискурсу університету - Курбатов, С. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядається процес формування сучасного теоретичного дискурсу університету в історичній ретроспективі. Особливу увагу приділено аналізу творчої спадщини Вільгельма фон Гумбольдта та її інтерпретації в сучасній вітчизняній та англомовній літературі. Наголошується на важливості спадкоємності як принципу існування університету в умовах суспільних трансформацій.
Historical genesis of theoretical discourse university
Keywords: навчання; дослідження; ідея університету; гумбольдтівський університет; university; teaching; research; idea of university; Humboldtian university model; Humboldt myth