Сутність ефективності управлінських рішень та стратегічних змін в сільськогосподарському виробництві - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна; Савченко, Ольга Ігорівна; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2023)
Доведено, що для розрахунку ефективності сільськогосподарського виробництва необхідно визначити, а потім порівняти отриманий ефект (результат) з сумою необхідних для цього витрат і ресурсів. Залежно від форми вираження ефекту і витрат суспільної праці в літературі виділяють загальну і приватну (локальну) ефективність виробництва.
Keywords: ефективність виробництва; агропромисловий комплекс; методи розрахунку; розвиток