О профилировании зубьев на некруглых колесах - Утутов, Н. Л.; Карпов, А. П. (НТУ "ХПИ", 2010)
Проведено порівняльний аналіз профілів зубців некруглих прямозубих коліс, нарізаних методом обкату довбяком при розташуванні осі обертання заготівки на міжосьовій відстані довбяк-заготівка поза цією міжосьовою відстанню. На підставі проведених теоретичних досліджень сформульована теорема.

The comparative research of tooth profile of noncircular gear cut by a rolling method by gear-cutter at an arrangement of gear-blank rotational axis on interaxal distance cutter-blank outside of this interaxal distance is carried out. On the basis of carried out theoretical researches the theorem is formulated.
Keywords: режущий инструмент-заготовка; угловая скорость вращения; нарезаемое колесо; некруглое зубчатое колесо; система уравнений