Пристрій для якісного визначення водонепроникності плоских та листових пористих матеріалів - Миронов, Антон Миколайович; Ільченко, Марія Володимирівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2020)
Пристрій для якісного визначення водонепроникності плоских та листових пористих матеріалів передбачає проходження електричного струму через зразок досліджуваного матеріалу, який притиснуто до поверхні нерухомого металевого столика, що виступає одним з електричних контактів, рухомим металевим стаканом з сітчастим дном, який є другим електричним контактом. Сигналізація проходження низьковольтного струму відбувається за рахунок увімкнення світлодіода. Між об'єктом дослідження та металевим стаканом присутній кільцевий гумовий ущільнювач. Початок експерименту синхронізується завдяки електроприводу запірного вентиля води. Час експерименту фіксується за допомогою цифрового секундоміра, з якого інформація передається на персональний комп'ютер.
Keywords: патент; корисна модель; хімічна промисловість; електричні контакти; світлодіоди