Кінетика і хімізм виділення діоксида хлору на оксиднорутенієвому титановому аноді - Смирнов, Олександр Олександрович; Тульський, Геннадій Георгійович; Бровін, Олександр Юрійович; Борисенко, Анатолій Миколайович (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано механізм електрохімічного синтезу діоксиду хлору. Досліджена електрохімічна кінетика синтезу водного розчину діоксида хлору. Встановлено вплив концентрації водного розчину хлориду натрію на утворення ClO2. Встановлені парціальні граничні анодні густини струму при електрохімічному утворенні діоксиду хлору.

The mechanism of electrochemical synthesis dioxide of chlorine is proposed. The electrochemical kinetic of synthesis of water solutions of dioxide chlorine are investigated. Impact concentration of water solutions chloride of sodium on formation of ClO2 is considered. Partial anodic current densities by electrochemical synthesis dioxide of chlorine are determined.
Keywords: кисеньвмісні сполуки хлору; електрохімічний синтез; дезадорування води; водний розчин хлориду; електроліз