Контроль роботи транспортного двигуна з використанням інформаційних технологій - Матейчик, Василь Петрович; Волков, Володимир Петрович; Комов, Петро Борисович; Комов, Олександр Борисович; Грицук, Ігор Валерійович (НТУ "ХПИ", 2013)
The article discusses the features of monitoring the parameters of work of transport engine, combining the functions of diagnosis, monitoring and management. Vehicle equipment is carried out by program-diagnostic complex on the basis of information technologies. The results of the investigation of the parameters of thermal processes of the transport engine which are connected with its start and warming are shown.

У статті розглядаються особливості контролю параметрів роботи транспортного двигуна, що поєднують в собі одночасно функції діагностування, моніторингу й управління. Оснащення транспортних засобів здійснюється програмно-діагностичним комплексом на основі інформаційних технологій. Представлені результати дослідження параметрів теплових процесів транспортного двигуна, які пов'язані з його пуском і прогрівом.
The monitoring of work of transport engine using the information technologies
Keywords: автомобільний транспорт; мікропроцесорні системи керування; високопродуктивні мікроконтролери; системи ДМУ; інтелектуальні транспортні системи; технічна експлуатація автомобілів