Особливості оцінки прямих матеріальних затрат в собівартості грязелікування - Шарапова, І. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття присвячена особливостям формування собівартості грязелікування при використанні нормативного методу обліку затрат в умовах замкнутого технологічного циклу. Запропонована методика розрахунку прямих матеріальних затрат з урахуванням індивідуальних фізико-біологічних особливостей пацієнтів.

This article is devoted to features forming mud cost when using the normative method of cost accounting in a closed technological cycle. The proposed method of calculation of direct costs based on individual physical and biological features of patients.
Keywords: санітарно-бактеріологічний контроль; фізико-хімічний контроль; собівартість; метод обліку затрат; конкурентоспроможність; калькулювання