Спосіб захисту електродвигунів від струмів перевантаження - Кобозєв, Олександр Сергійович; Середа, Олександр Григорійович; Заратуйко, Анатолій Вікторович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Винахід належить до електричних апаратів і може бути використаний в пристроях (як спосіб) теплового захисту трифазних електричних двигунів (ЕД) від теплових впливів надструмів, зокрема асинхронних електродвигунів, що працюють в шахтних електричних мережах з ізольованою нейтраллю, з нелінійними видами навантажень, і як наслідок, зі спотворенням синусоїдальної форми зміни фазних струмів. Розроблено такий спосіб струмового захисту електричних двигунів, який враховує додаткове нагрівання обмоток внаслідок наявності вищих гармонійних складових у фазних струмах і, тим самим, підвищена надійність теплового захисту.
Keywords: патент; винахід; електричні апарати; тепловий захист; гармоніки; інтегрування