Особливості розвитку швидкісно-силових якостей у борців-кадетів вільного стилю - Андрєєв, О. Д.; Поляков, Ігор Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У тезах розглянуто ключові аспекти розвитку швидкісносилових якостей у спортсменів підліткового віку, що займаються вільною боротьбою. Проведено аналіз вікових особливостей кадетів та їх впливу на тренувальний процес. Наведено результати експериментального дослідження із застосуванням комплексу спеціальних вправ, які сприяють покращенню фізичних показників. Зроблено висновки щодо ефективності окремих тренувальних методик і рекомендовано оптимальні підходи до формування програм підготовки борців-кадетів.
Keywords: кадети; швидкісно-силові якості; тренування; спортивна підготовка; боротьба; борці вільного стилю; спортсмени; фізичні здібності; комплексний підхід