Основи економічної теорії - Архієреєв, Сергій Ігоревич; Дяченко, Тетяна Анатоліївна; Двінських, Володимир Миколайович; Волоснікова, Наталія Миколаївна; Максименко, Яна Анатоліївна; Митрофанова, Анастасія Сергіївна; Назаренко, Олена Василівна; Решетняк, Наталя Борисівна; Яцина, Вікторія Валентинівна (ФОП Іванченко І. С., 2018)
Навчальне видання призначено для підготовки до занять з курсу "Основи економічної теорії" та активізації самостійної роботи студентів вищих навчальних закладів неекономічних спеціальностей. Посібник складається з інформативної частини – викладу навчального матеріалу, сконцентрованого у базових категоріях і поняттях, та практикуму, що містить питання для обговорення на семінарському занятті і практичні завдання для підготовки до нього. Представлено тести, завдання, задачі, а також питання до заліку (іспиту) та рекомендовані джерела інформації до вивчення курсу. Призначено для студентів НТУ "ХПІ" зі неекономічних спеціальностей.
Keywords: основи економічної теорії; економіка; економічна теорія; ринкова економіка; попит; пропозиція; теорія виробництва; витрати; ринкові структури; макроекономічні показники; макроекономічна рівновага; регулювання економіки; світова економіка