Врахування комбінацій розрахункових навантаг при створенні системи норм якості проектування мостових кранів - Рягін, С. Л. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено порівняльний аналіз врахування комбінацій навантаг згідно вітчизняних традицій та за Європейськими стандартами. Запропоновано узагальнений алгоритм попарного розгляду комбінацій навантаг, отримані відповідні аналітичні залежності, проаналізовано обмеження. У алгоритмі передбачено підбір значення мінімальної товщини листа з урахуванням умов місцевої стійкості. Ці аналітичні залежності та алгоритм можуть бути використані при створенні системи норм якості проектування мостових кранів.
Keywords: вантажопідіймальні крани; розрахункова модель; розрахункові залежності; порівняльний аналіз; попарний розгляд комбінацій; узагальнений алгоритм