Ефективність екранування витих пар - Бойко, Антон Миколайович; Безпрозванних, Ганна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Встановлено вплив товщини та матеріалу захисної полімерної оболонки витих неекранованих пар на випромінювання електричної складової електромагнітного поля. Показано ефективність застосування металевогоекрану впорівнянні з полімерними захисними оболонками.

Influence of a thickness and material of a protective cover twisted non shielded steam on radiation of an electric component of an electromagnetic field is established. Efficiency of application of the metal screen in comparison with polymeric protectivecovers is shown.
Keywords: мережеві кабелі; електромагнітна сумісність; екологічна безпека; полімерна оболонка