Методичні вказівки до практичного заняття "Обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням" з дисципліни "Державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві" - Кузьменко, Олена Олексіївна; Мезенцева, Ірина Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Мета заняття: ознайомитися з порядком визначення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності і у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (далі – страхові виплати) у разі настання страхового випадку, а також оплати перших днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів підприємства, установи, організації, у тому числі резидента Дія Сіті, або фізичної особи, яка використовує працю найманих працівників (далі – роботодавці).
Keywords: методичні вказівки; практичне заняття; заробітня плата; державне соціальне страхування; охорона праці; виплати