Методичні вказівки до лабораторної роботи "Пошук файлів і визначення та зміна їх атрибутів у мові C++" - Безменов, Микола Іванович; Безменова, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
У багатьох задачах, крім обробки до вмісту файлів і корегування їх, виникає необхідність у пошуку файлу на диску, визначенні таких його характеристик, як атрибути, час створення, розмір тощо. Крім того, у багатьох випадках необхідно здійснення перейменування і видалення файлів і каталогів, створення каталогів, змінення атрибутів (а можливо й корекції часу створення) файлів і каталогів. Метою лабораторної роботи є освоєння методики пошуку файлів і каталогів у програмах, написаних мовами C++ у середовищі Visual Studio, а також елементарних дій по роботі з файловою системою.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; пошук файлів; програмування; мова C++; алгоритмічні мови